Čitaj mi!

Lagana Sreda, otvaranje bašte KST-a

U novom izdanju "Bunta" očekuje vas uživo nastup benda "Lagana Sreda" u studiju 8 na Košutnjaku.

 

Ovom prilikom su izveli tri nove pesme, "Gde sam pogrešio", "Grad" i "Da li možeš da me voliš". Ovaj sastav, koji čine Stefan Niketić, Filip Janjić i Ognjen Martinović, više je od dve godine nosio titulu pobednika petog "Bunt rok festivala". Na koje sve načine je pandemija virusa Kovid-19 uticala na njihov rad, kako teku pripreme za prvi album benda i šta sve možemo očekivati od njih u daljem periodu su neke od tema o kojima su razgovarali sa autorkom "Bunta", Brankom Glavonjić.

Upravo 20. maja nas očekuje nastup "Lagane Srede" na tradicionalnom otvaranju bašte "Kluba Studenata Tehnike". Pored njih će nastupiti i bendovi "Negative", i to po prvi put u "KST-u", zatim "Iskaz" i "KST hor". Tim povodom gosti "Bunta" su Milen Zlatanović Zmo, basista "Negative-a", koji je govorio o svom doživljaju ovog kultnog kluba, kao i o svom bendu i muzici, i Zoran Stefanov Iskaz, koji se uključio sa jedne interesantne lokacije i ispričao nam šta trenutno radi.

Nasuprot mišljenu da je "Klub Studenata Tehnike" prepoznatljiv samo po večernjim programima, stoji činjenica o aktivnostima koje "KST" organizuje za studente, a to su, pored druženja u toku dana u okviru kafića i "KST hora", škola gitare, škola fotografije i škola za didžejeve. Više o značaju ovog bitnog prostora za rokenrol kulturu u Srbiji, ali i regionu, saznaćete od programskog urednika "KST-a", Đorđa Polića.

U ovom izdanju "Bunta", imaćete priliku da otkrijete i predstavu "Ex/odus radosti" koju je nedavno izveo "Slovenački kamerno muzički teatar" na "Fakultetu dramskih umetnosti", po prvi put u Beogradu. Ovo jedinstveno muzičko scensko delo je rađeno prema motivima "Dnevnika jedne migrantkinje" autorke Jelene Sasnik. Ona je ujedno i dirigentkinja ovog komada u režiji Eve Hribernik, dok muziku potpisuje naša istaknuta kompozitorka Nataša Bogojević. "Ex/odus radosti" je priča o promenama, o odlasku u nepoznato, a bavi se pitanjima migracije, slobode, pozicije žena u savremenom društvu, ali i umetničkim izrazom.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinar: Stefan Jovčić
Reditelj emisije: Darko Kamarit

Bunt Bunt

Autor:
RTS

Emisija "Bunt" je jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije i jedina emisija ovog tipa na medijskoj mapi regiona. Uspešno traje u kontinuitetu već dve decenije. Krajem septembra 2022.godine, autorka Branka Glavonjić i njen tim startovali su novu, 20. TV sezonu emisije "Bunt" [ detaljnije ]