Čitaj mi!

Magazin Srbija na vezi

U emisiji Magazin Srbija na vezi beležimo posetu ministra Nikole Selakovića i Arno Gujona direktora Uprave za saradnju sa dijasporomi i Srbima u regionu srpskoj zajednici u Čikagu. Govorimo o aktivnostima Matice iseljenika i Srba u regionu. Srpski radio "Mladost" iz Araua u Švajcarskoj obeležio 25 godina rada.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i Arno Gujon direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu proveli su božićne praznike sa srpskom dijasporom u Čikagu. Izveštava Aleksandar Žigić.

Matica iseljenika i Srba u regionu nagradu "Rastko Petrović" dodeljuje od 1996. godine, u četiri kategorije, za životno delo, najbolje prozno i poetsko delo i delo za decu. Krajem prošle godine dodeljene su, 25. put po redu, ova vredna priznanja. Gost emisije Mića Jakšić predsednik Matice iseljenika i Srba u regionu.

Srpski mediji u rasejanju istrajavaju na putu očuvanju jezika, kulture i tradicije. Dvadesetpet godina srpski radio "Mladost" iz Araua informiše naše ljude u Švajcarskoj. Jubilej radija obeležen je u Srbiji, gde je snimljena praznična emisija. Gosti Anđelka Krasojević, glavna i odgovorna urednica radija "Mladost" i scenaristi projekta Milijana Božić, predsednica udruženja "Zlatne note" i pesnik i aforističar Radoje Blažić.

U organizaciji Tesline naučne fondacije iz Filadelfije, sada već tradicionalno, održava se godišnja memorijalna konferencija koja okuplja članove te neprofitne organizacije i druge poštovaoce Teslinog lika i dela. Prilog Mirjane Raičević Tasić.

Duh predaka peva sa nama - naziv je muzičke večeri koju je krajem prošle godine, u svečanoj sali Tekelijanuma u Budimpešti, priredio Kulturni i medijski centar "Srpski venac".

Muzički gost emisije Jasna Đokić.

Urednici emisije Boban Kovačević i Mirjana Raičević Tasić

Reditelj Dragica Gačić