Čitaj mi!

Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Nesebična ljubav za talente - Mira Jevtić

Mira Jevtić-Ruben pijanista sa priznanjima širom sveta nikada nije zaboravila šta znači mladom umetniku dobijena šansa u pravom trenutku. Zato je njen Festival pijanizma u Sankt Peterburgu, koji svake godine organizuje sa Valerij Gergijevim, prava lansirna rampa za velike talente.

Njena profesionalna biografija beleži da je dom u Beogradu napustila rano kao izuzetan talenat sa 11 godina i otišla u Rusiju gde je završila Konzervatorijum. Svirala je u najeminentnijim dvoranama sveta koncerte pod diregentskom palicom velikih dirigenata Juri Basmeta, Gerg Rota, Svetlanova, sada godinama čuvenog Valerij Gergijeva sa kojim je i osnovala već tradicionalnu smotru mladih pijanista u Marinski Teatru u Sankt Peterburgu.

Mira Jevtić je dobitnica prestižnih nagrada i kritika  širom sveta za svoje umeće na koncertima u Francuskoj, Rusiji, Hrvatskoj, Austriji, Turskoj, Australiji.

U Beograd je dovela tri učenika svog master klasa da održe koncerte u Akademiji nauka ljubaznošću svog rođenog brata Ivana Jevtića kompozitora i akademika.

Ponovni susret u Sankt Peterburgu još jednom me uverava da u svetu umetnosti i kreativnosti orginalnost je još uvek najveći garant uspeha i opstanka.

Razgovor u hotelskoj sobi gde uvek mora da bude klavir i pred nastup u Marinski Teatru u Sankt Peterburgu Mira Jevtić govori o trajanju uspeha u umetnosti.

Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]