Čitaj mi!

Empathy Soul Project, Plan B fondacija, Lice ulice, Beskućnik dendi, Gastarbajter in Film & Music

Glavna ideja emisije "Bunt" i "Bunt Rok Festivala" je da vam predstavimo nove i drugačije autore i bendove koji će vas pokrenuti.

"Empathy Soul Project" je zrenjaninski sastav koji ima upečatljiv stil i izraz, zato su 2016. osvojili 2. mesto na "Bunt Rok Festivalu". Nakon spotova za bendove "Kora" i "Lagana Sreda", koji su nastali zahvaljujući saradnji "Organizacije muzičkih autora Srbije - Sokoj" i našeg festivala, u "Buntu" ćete imati priliku da pogledate premijerno spot za pesmu "Killing the Muse" sastava "Empathy Soul Project". Od Nenada Radakovića, frontmena, pevača i gitariste, i Radeta Radojčića, basiste i pratećeg vokala, saznaćete kako je bilo na snimanju spota u Vršcu, Centru "Millennium" i prostoru "Studio".

Fondaciju "Plan B" su osnovali muzičari za muzičare kako bi pomogli kolegama u teškim životnim situacijama kojima je potrebna materijalna pomoć. U "Buntu" ćete čuti pesmu "Zrno čarolije" Zvonimira Đukića Đuleta, koja je nastala u oviru inicijative "Plan B", a naš gost je Dragi Jelić, osnivač, pevač i gitarista "YU grupe", koji je takođe u okviru ove inicijative otpevao i odsvirao pesmu "Zagledan".

U najnovijoj emisiji, predstavićemo vam i drugi singl "Lice ulice" Nikole Čuturila, kao i priču iza ove pesme, sa albuma "Priče iz depoa", koji možemo da očekujemo krajem ove godine.
Svakodnevica često obmanjuje i zaboravljamo da život nije konstanta. Samo trenutak je dovoljan da se životne okolnosti promene iz korena. Gost "Bunta" je i Jugoslav Nikolić, reditelj filma "Beskućnik dendi".

U najnovijem "Buntu", pozivamo vas i na mini festival "Gastarbajter in Film & music" koji predstavlja "Gete-institut Beograd", a održaće se u subotu, 4. decembra na Dorćol Placu sa početkom u 17 časova. Posetioci će moći da pogledaju dokumentarni film "Here We Move Here We Groove" u režiji Sergeja Kresa, ali i da uživaju u koncertima bendova "ShazaLaKazoo" i "BalkanBeats Soundsystem" sa gostima.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinar i voditelj: Stefan Jovčić

Bunt Bunt

Autor:
RTS

Emisija "Bunt" je jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije i jedina emisija ovog tipa na medijskoj mapi regiona. Uspešno traje u kontinuitetu već dve decenije. Krajem septembra 2022.godine, autorka Branka Glavonjić i njen tim startovali su novu, 20. TV sezonu emisije "Bunt" [ detaljnije ]