Čitaj mi!

Gost Vedrana Rudan

U nedelji u kojoj obeležavamo 8. mart, podsećamo gledaoce na gostovanje književnice koja se zalaže da svaki dan bude dan žena i svesrdno se knjigama, kolumnama i javnim nastupima bori za ženska prava.

Vedrana Rudan nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a njene promocije knjiga kao i intervjui izazivaju veliku pažnju.

Ovaj razgovor se razlikuje od njenih uobičajenih nastupa, počevši od presedana da je TV ekipu primila u kuću u kojoj živi u Rijeci, kao i po tome što je pristala da govori o sebi, a ne o vremenu u kome živimo. Njen intervju Tanji Peternek je iskrena priča o detinjstvu koje je obeležilo nasilničko ponašanje njenog oca, o pokušajima da se izbori i zaštiti celu porodicu, o jednom fizičkom obračunu, ali i stvaranju sopstevene porodice u kojoj je nesvesno birala sličan mnodel. Ovo je priča i o knjigama, kolumnama, ženama koje joj prilaze i govore koliko i na koji način im je promenila odnos prema ustaljenim shvatanjima, ali i priča o Vedrani Rudan koja danas živi u srećnom braku, u ambijentu u kome uživa, ali na poruku da je njena priča poruka o nadi i veri duhovito odgovara porukom... Ja sam mužu danas rekla, volim te. Nije me čuo. Kuhao je.

Autor: Tanja Peternek Aleksić

TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]