Čitaj mi!

Jutarnji program

U ovoj emisiji, naše teme biće:

Vlada Srbije usvojila je krajem prošle godine Program zaštite vazduha u Srbiji do 2030. godine, za koji je najavljeno ulaganje od 2,6 milijardi evra, od kojih je 102 miliona namenjeno zameni najstarijih dizel vozila novijim, a pravo na dodelu subvencije imaju svi koji budu reciklirali automobile Euro 1, 2 i 3 norme. Na taj način država želi da subvencioniše kupovinu automobila Euro 6 norme koja značajno manje zagađuje životnu sredinu. O tome posle 7.

Savremeno lovstvo se suočava sa brojnim izazovima među kojima posebno mesto zauzimaju klimatske promene, gubitak biodiverziteta, ili pojava bolesti koje se sa divljih životinja prenose na domaću stoku i ljude. Dok su mnoge vrste proređene ili ugrožene, druge su u ekspanziji, a brze promene u našem okruženju komplikuju gazdovanje i očuvanje biodiverziteta. O svemu tome posle pola 8.

Prošlo je četvrt veka od bioskopskog prikazivanja kultnog filma „Titanik" sa Kejt Vinslet i Leonardom Di Kaprjem u glavnim ulogama, vezujući tada brojnu publiku za Džejka i Rouz, sudbinski par čija se romansa događa i završava na čuvenom, najmodernijem brodu predratnog vremena koji 1912. doživljava svoje potonuće. Sada 25. godina od nastanka čuvenog naslova snimljenog po motivima istinitog događaja, autori ostvarenja na čelu sa cenjenim rediteljem Džejmsom Kameronom, donose pred svetsku bioskopsku publiku remasterizovanu verziju filma TITANIK. Kako će izgledati posle pola 9.

I na samom kraju u goste nam dolai čovek koji poseduje kolekciju od čak 400 instrumenata iz celog sveta, a gotovo svaki od tih instrumenata ima svoju istoriju i svoju priču. Zove se Dule Resavac, svira 15 instrumenata, piše pesme, komponuje i peva, a nedavno mu je izašao novi album "Priče iz podsvesti" u izdanju PGP RTS. Resavac je nastupao na brojnim festivalima u Švajcarskoj, Austriji i Italiji, a domaća publika ga posebno pamti sa nastupa na "Nišvilu".

Emisiju je osmislio i uredio Aleksandar Tucaković, a voditeljka emisije je Gordana Stijačić.