Čitaj mi!

Jutarnji program

Prvog februara 1748. carica Marija Terezija potpisala „Povelju slobodnog kraljevskog grada" kojom je tadašnjem naselju Petrovaradinski šanac dat status slobodnog grada i tako je postao Novi Sad. O tom ukazu pričaće Petar Đurđev, istoričar, direktor Istorijskog arhiva Novog Sada.

Novak je u pobedničkom govoru poručio da se snovi ostvaruju. Kako deci da pomognemo da dosanjaju snove?

Šta donosi skupštinsko zasedanje o Kosovu i Metohiji koje sutra počinje, a šta razgovori američkog ambasadora u Prištini o Zajednici spskih opština, u Temama dana, govoriće Miloš Garić, urednik portala Kosovo onlajn.

Kako da se smanji broj dece od 14 godina koji počinju da puše, ali i ekonomskim potezima koji mogu da utiču na manji broj pušača razgovaću sa doktorkom Srmenom Krstov  i Jovanom Zubovićem, direktorom Ekonomskog instituta.

Kako će izgledati humanitarni Svetosavski bal u Londonu?

Nekoliko puta smo poslednjih dana govorili o surovosti prema životinjama. Šta naš odnos prema životinjama govori o nama? Da li postoje kazne za počinice zločina nad životinjama?

Ukrajinski sukob približava se godišnjici. Mirovne inicijative nisu ni na vidiku, naprotiv, gomila se teško naoružanje i širi strah od eskalacije sukoba. Koje su to ostale krizne tačke koje prete svetu u ovoj godini i kako ih kontrolisati u skladu sa važećim međunarodnim dokumenatima? O tome posle pola deset, govore Jasminka Simić i Stevan Gajić.

Večeras je na Prvom programu od 20 časova treća epizoda humorističke serije "Lako je Raletu". O novom porodičnom serijalu govoriće nam glumac Rade Marjanović.


Starenje se ne može zaustaviti, da li  može da se uspor i odloži?

Muzika za dušu, radost i tugu. Grupa „Đura i mornari" objavila je četvrti album, pod imenom "More". O tome na kraju emisije.

Urednik Dušica Tasić voditelj Bojana Marković