Čitaj mi!

O studiji slučaja

U večerašnjem Kulturnom dnevniku vodimo vas u knjižaru "Delfi", u beogradskom Studentskom kulturnom centru, na promociju novog romana "The Bodigard", satiričara Radivoja Bojičića.

 

Bićemo i na memorijalnoj izložbi naivnog umetnika Jana Husarika, u Ustanovi kulture "Parobrod". Izložba "Između jave i sna - Troja i ja", obuhvata 55 ulja na platnu iz porodične i privatnih kolekcija, koje u većini nisu do sad predstavljene.

Saznaćete i koje filmove možete pogledati na "Nedelji kineskog filma", koja se u saradnji sa Institutom Konfučije, održava u Etnografskom muzeju u Beogradu.

U rubrici "Reč kritike", govorićemo o romanu "Vlastelinstva", Bojana Vasića.

Iz sveta vam donosimo priču o sirijskom žičanom instrumentu oud, koji je postao deo nematerijalne baštine UNESK-a. Reč je o instrumentu specifičnog zvuka, čistih nota i jedinstvenog, harmoničnog zvuka.

U goste nam dolazi istoričar umetnosti i kustos Miroslav Karić, dobitnik nagrade "Lazar Trifunović", za tekst "Studija slučaja", objavljen u istoimenom katalogu publikovanom povodom samostalne izložbe umetnice Biljane Đurđević, koja je održana u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu od 25. marta do 23. maja 2022. godine.

urednik Vladimir Petrović

realizatorka Sanja Redžić

montažer Branislav Popović