Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Počele su pripreme za obeležavanje stogodišnjice Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, tim povodom gost je Ana Pavlović, umetnički direktor Baleta nacionalnog teatra.

 

Deveti Beogradski Sakspirians festival počeo je premijernim izvođenjem kompozicije Ivana Jevtića u Galeriji SANU.

Najavljujemo 65. Međunarodni sajam knjiga koji će biti održan u Beogradu od 23. do 30. oktobra.

Održana je Tribina Biblioteke SANU na temu "Kapitalna ulaganja u naučnoistraživačku infrastrukturu u Republici Srbiji u 21. veku.

U okviru izložbe čehoslovačkih plakata jugoslovenskih filmova od 1960. do 1980. održana je debata na kojoj su učestvovali reditelji Srđan Karanović i Goran Marković.

Prvi roman Olivere Zulović "Priručnik za solidan život", privukao je pažnju publike prikazivanjem sveta odraslih iz perspektive jedanaestogodišnjeg deteta. O njegovim estetskim svojstvima govoriće književna kritičarka Vesna Trijić.

Rimski kompleks Karakaline terme bogatiji je za jedninstveni arheoloski lokalitet, Domus Vinja Guidi. Višedecenijska rekonstrukcija vile iz Avgustove ere sa freskama egipatskih i grčko-rimskih božanstava, publici nudi najznačajnije svedočanstvo religioznog sinkretizma prethrišćanskog Rima.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Stevan Čvorović

 

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]