Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

U godini u kojoj Novi Sad nosi titulu Evropske prestonice kulture, ovogodišnji, peti Kaleidoskop kulture održava se od 1. septembra do 7. oktobra. Celogodišnji projekat kulture zajedništva i jedan od najvećih programskih lukova, i ovaj put će tokom pet nedelja predstaviti pet vrsta umetnosti. Tim povodom gost Kulturnog dnevika je Nemanja Milenković, direktor Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".

 

 

U Kulturnom dnevniku i o događajima koji su obeležili vikend. U Beogradu je otvorena izložba "Više od 50 godina čistog rokenrola" u susret velikom koncertu "YU grupe".

Na Povlenu je otkrivena skulptura u drvetu Radovana Belog Markovića i prvi put dodeljena Nagrada "Beli" za novinarsko delo u afirmaciji književnosti i kulture, u znak sećanja na velikog pisca i novinara, a u Prizrenu održan sedmi Međunarodni festival srednjovekovne muzike "Medimus 2022".

O novom romanu Dejana Simonovića "Sotona u soliteru" govori književna kritičarka Vesna Trijić.

Predstavljamo film "Pinokio" koji je ponovo spojio reditelja Roberta Zemekisa i Toma Henksa, ovoga puta u ulozi Đepeta.

Vodimo vas u Peru gde su pronađena nova arheološka otkrića.

Urednik Nikolina Srećković
Realizator Maja Mandić
Montažer Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]