Čitaj mi!

Jutarnji program

Prošle su 64 godina od trenutka kada je spikerka Radio Beograda Olivera Živković najavila otvaranje Televizije Beograd najavila je, a onda Olga Nađ najavila emisije koje će se emitovati u okviru prepodnevnog i poslepodnevnog programa. Na današnji dan 1958. godine je počelo, danas RTS dnevno pravi po 96 sati televizijskog i radio programa.

Ovog, slavljeničkog dana, naše teme biće:

Koliko smo košarkaška nacija ovih dana mogu da provere i naše kolege, novinari iz Denvera, Adam Mares i Harison Vind, deo ekipe DNVR koji su u Srbiji ovih dana. Šta to žele da otkriju u zemlji Nikole Jokića? Da li su saznali šta je to u bureku što se Jokiću dopadalo dok je bio tinejžder?

Da li ove kiše mogu da poprave vodostaje, koji su i na biološkom minimumu?

Luka Konstanca trenutno je nedostupna za naše barže. Koliko će to da uspori ili ugrozi izvoz žita? I šta je sve suša uradila usevima?

U svim podsećanjima na početke Televizije, neke od prvih asocijacija su imena spikera, urednika, reditelja, kamermana, glumaca - jer su serije tada išle uživo iz naših studija. Ko se više promenio - televizija ili gledaoci? O tome govori Olivera Kovačević, urednica Zabavnog programa;

Šta nas očekuje na Sedmom međunarodnom festivalu srednjevekovne muzike „Medimus" koji se održava 27. i 28. avgusta u atrijumu crkve Svetog Spasa u Prizrenu?

Koje biljke mogu da pomognu obolelim od reumatodnog artritisa?

Očekujemo da nam se iz Opatije pridruži Bajaga.

U danu kada obeležavamo rođendan RTS-a, govorimo i o Big Bendu, koji je osnovan i ranije - 1954. godine, i to izdvajanjem duvačkog ansambla iz već postojećeg Zabavnog orkestra Radio Beograda.

Urednik: Dušica Tasić

Voditelj: Ivana Milenković