Čitaj mi!

Jutarnji program

U selu Šurice, Dragić Stefanović je na dedovini napravio Šuričku bajku. Otkrivamo kako to izgleda.

Koliko  niski vodostaji  otežavaju snabdevanje naftnim derivatima? I zašto je drastično povećana potrošnja dizela i bezina u Srbiji? U studiju će biti Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije.

Zašto su bajke važne za decu? Ko najlepše priča bajke? I kako priče  svojim unucima govori Ršum? O svemu tome, u našoj "Zemlji roditelja", od 9 sati sa Sunčicom Maksimović.

Oni su deo najbolje sportske ekipe koju je ova zemlja ikada imala! Oni su Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović. Šestorica veličansvenih  u subotu će poslednji put nositi reprezentativnu vaterpolo kapicu.

Možemo li već sada pričati o umanjenju ovogodišnjeg roda zbog suše, ili je još rano o tome da se govori?

Studenti 4 beogradska fakulteta organizuju Humanitarni fudbalski turnir "Igrajmo za Kosmet".

O razgovorima u Briselu, zatim o uspostavljanje jedinstvenog registra nasilnika, o napadima na socijalne radnike, o govoru mržnje i zaštiti podataka, u Temama dana govori nam Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Krajem 19 veka, Užičanin Toma Numović, se iz Brisela vratio sa zlatnom medaljom za  užičku klekovaču.  To je bio povod  da se organizuje festival voćnih rakija, popularni  Žestival.

Videćemo kako je protekao dan sa rečnom policijom.

Urednik emisije: Dušica Tasić

Voditelj: Gordana Stijačić