Čitaj mi!

Leto u Srbiji

U ovoj emisiji će se pevati ali i plesati, a vodimo vas i na Vlasinsko jezero, u Sarajevo i na obalu Sredozemnog mora...

U sred letnje srede, tim emisije "Leto u Srbiji" rešen je da vas zabavi, razonodi ali i informiše o temama koje vas zanimaju.

Saznaćemo zajedno: kakva je uloga fotografa u eri Instagrama, mobilnih telefona visoke rezolucije i aplikacija za obradu fotografija? Koja hrana rashlađuje i kako se pravilno čisti sveže voće pre upotrebe? Renomirani barmen poveriće tajne - kako se pripremaju najbolja osvežavajuća pića.

Biće reči i o predstojećoj velikoj gradskoj manifestaciji i muzičkom događaju - 19. Beogradskom festivalu piva, koji obeležava tri veka pivarstva u Srbiji i gde će na dve bine za četiri dana nastupiti više od 50 izvođača. Najatraktivnije koncerte prenosiće RTS 2, svake večeri, od četvrtka do nedelje.

Sportsko leto, ispratićemo kroz aktuelnosti u vezi sa Evropskim prvenstvom u plivanju a saznaćete i najsvežije informacije o fudbalskom meču Crvena Zvezda - Makabi Haifa, u prvom susretu plej ofa za Ligu šampiona.

Gosti: Leontina Vukomanović, Ivan Mileusnić - plesač i koreograf, Milenko Škarić (Skymusic Corporation), reper i muzičar Gazda Paja (Pavle Bošković), muzička grupa "Deca Loših Muzičara", glumac Irfan Mensur, Velimir Stjepanović - reprezentativac Srbije u plivanju i pevačica Marija Mikić.

Emisija "Leto u Srbiji" emituje se uživo, sa "beogradskog mora" a reporteri RTS-a izvestiće i šta je ovih letnjih dana najzanimljivije u Sarajevu, na Vlasinskom jezeru a šta u izraelskom gradu Haifa.

Urednici i voditelji emisije: Jelena Simić i Stefan Popović

Provedite leto sa nama, neka nam svima bude da je more - tamo gde smo mi. Pratite "Leto u Srbiji"!

RTS 1 i RTS Planeta, uživo radnim danima od 13.00 časova