Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

"Ju grupa", najdugovečniji rokenrol sastav na prostoru bivše Jugoslavije, 10. septembra na Tašmajdanu pravi veliki muzički događaj, na kome će, nakon odlaganja zbog pandemije koronavirusa, obeležiti važan jubilej, 50 godina postojanja. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je Žika Jelić.

 

Vodimo vas u Dom omladine Beograd na otvaranje grupne izložbe "The Subterraneans" koja predstavlja referencu na značajne promene koje su nastale u drugoj polovini XX veka i u Pozorište Teatrijum na predstavu "Simfonija Crnjanski" po tekstu i adaptaciji Đorđa Markovića.

Biće reči i o igranom filmu "Heroji radničke klase" u režiji Miloša Pušića koji je osvojio Gran pri na Međunarodnom filmskom festivalu "Ogledalo" koji se održava u čast čuvenog ruskog i evropskog sineaste Andreja Tarkovskog, u Ivanovu u Rusiji.

U Studentskom kulturnom centru predstavljana je knjiga Verice Vinsent Kol i Mirjane Uzelac "Ubistvo pod pseudonimom".

Iz sveta donosimo priču o skrivenoj istoriji 6 drevnih mumija i o tome kako su ljudi živeli i umirali duž obale Nila od 800 godine stare ere do 100 godine nove ere.

Urednik Jelena Videnović
Realizacija Sanja Redžić
Montaža Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]