Čitaj mi!

Jutarnji program

Srbija se seća i ne zaboravlja  Oluju, etničko čišćenje,  kada je prognano oko 250 hiljada Srba.

Hrvatska  slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti. Da li budućnost može da donese bolje odnose susednih država? I kako? O tome sa istoričarem Dejanom Ristićem

Danas  u Guči počinje  Sabor trubača, manifestacija za koju se posebno spremaju muzičari, posetioci, ali i saobraćajna policija. Kako će da izgleda pojačna kontrola vozača?

O tome kako deca ne poštuju autoritete priča se često već od vrtića.  Kada je reč o školarcima, posebno tinejdžerima, ovo je jedan od najvećih problema nastavnika i roditelja. U kom periodu života bi trebalo da se uspostave granice i da se naglasi ko su i šta su autoriteti?

Zašto je  ubod stršljena oduvek  smatran za izuzetno opasan? Šta je potrebno da znamo i kako da se ponašamo da ubod ovog insekta ne bi bio i  fatalan?

Naša Biljana Bojković pripremila je dve fenomenološke priče:  prva o tome da je svet  obeležio godinjicu smrti Merlin Monro, filmske i modne ikone, simbola 20-og veka, a druga je o Guči:  šta je Srbija  za trubačku muziku   i šta je truba nama.

Da li je kriza uticala na IT tržište rada u Srbiji?

Kuriozitet ovogodišnjeg festivala u Guči jesu nastupi Big benda i Narodnog orkestra RTS-a. O tome, na kraju emisije, sa Vladom Panovićem

Urednik: Dušica Tasić
Voditelj: Ivana Milenković