Čitaj mi!

Jutarnji program

Evo o kojim temama, izeđu ostalih govorimo u prvoj avgustovskoj emisiji jutarnjeg programa:

- Kosovska vlada najavila je da će, od danas, građanima Srbije koji uđu na Kosovo biti obezbeđen „dokument za ulazak i izlazak". Ovom odlukom Kosovo "na svojoj teritoriji" poništava dokumenta koja su izdale srpske vlasti. Šta to praktično znači, i da li treba očekivati nove nemire na Kim, neke su od tema o kojima govorimo u prelistavanju štampe posle 7 u našoj stalnoj rubrici

- Na vantelesnu oplodnju o trošku države pravo od jula i za žene do navršenih 45 godina. Po obimu prava koja imaju parovi koji se bore za potomstvo, naša zemlja je prva u Evropi. Od septembra biće omogućen i uvoz reproduktivnih ćelija iz španskih donorskih banaka. I mi imamo Banku reproduktivnog materijala, ali nema donora. Kako motivisati mlade ljude da doniraju reproduktivni materijal? O vantelesnoj oplodnji pričamo oko pola 8.

- Ekstremno visoke temperature nisu problem samo u južnim delovima Evrope. Suše, ali i šumski požari beleže se i severnije. Iz studija Dojče velea u Bonu, a to je u neposrednoj blizini reke Rajne, posle 9, pridružiće nam se kolega Ivan Đerković. koji će govoriti o požarima, suši, vodostaju, al ii prošlogodišnjim poplavama u nemačkoj

- Zatim sledi novi presek o Koroni! Širom Evrope sve je više zaraženih, pa i u Srbiji. Leto i sezona su u punom jeku, kako će se to odraziti na broj zaraženih u našoj stalnoj rubrici "Nazdravlje"

- I na samom kraju u goste nam dolaze braća Miloš i Aleksandar Radović, koji su na nedavnom Saboru narodne muzike osvojili treću nagradu sa pesmom "Dobro veće prijatelju!

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković, a pred kamerama će biti Ivana Milenković!