Čitaj mi!

Jutarnji program

Kao da su svi čekali ovaj vikend da bi krenuli na put.

A vozačima smetaju i vrućina, onda mogući pljuskovi, nevreme i grad. Pa gužve: na granicama, naplatnim rampama, na auto-putu u visini nekadašnje naplatne rampe Bubanj potok... U  Srbiji se, u periodu letnjih meseci, dnevno dogodi oko 100 saobraćajnih nezgoda, odnosno mesečno  strada oko 50 osoba. Šta bi trebalo da se uradi da putovanje bude deo odmora, a da ne zadaje glavobolju?

Poskupljenje struje je od 1. septembra. Da li se zna kako će električnu energiju da plaćaju socijalno ugroženi građani? Zašto je značajan nacionalni energetski i klimatski plan Srbije do 2030? Kada bi trebalo da se izjednači proizvodnja struje iz termoelektrana i obnovljivih izvora? O tome u pola 8, sa Zoranom Ilićem, pomoćnikom ministra energetike.

Zbog plodnog zemljišta duž Dunava, zatalasanog terena i odgovarajuće klime, Grocka je nadaleko čuven voćarski kraj. Nazivaju je i srpskom i malom Kalifornijom. U toku su Gročanske svečanosti. Koliko manifestacija može da pomogne da se i turistički potencijali Grocke bolje upoznaju?

Devojko mala, Na morskom plavom žalu, Stoj, Džoni, Marina, Život je maskenbal, Čamac na Tisi,... neke su od starih pesama u novim aranžmanima, koje nam na kraju emisije predstavlja Srđan Popov.

urednik Dušica Tasić
voditelj Gordana Stijačić