Čitaj mi!

Jutarnji program

Zašto je Tara najuzbudljivija evropska reka i da li rafting može da bude i porodičan odmor?

O đačkom dobu i raspustu, kao temama  jutra, razgovaramo  sa Vesnom Butrić Ćorović, dečijim piscem i našom koleginicom, urednicom redakcije Programa za decu i mlade Radio Beograda.

Pre tri dana Anita Alvares, američka takmičarka u sinhornom plivanju, bila je u životnoj opasnosti, kada je  izgubila svest tokom solo programa na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Zašto? Da li je sinhrono plivanje opasan sport? Da li je i u Srbiji bilo sličnih dešavanja?

Ranoslovensko naselje, za koje arheolozi veruju da datira iz 9. i 10. veka, nađeno je u mestu Selište, nedaleko od granice Kruševca i Trstenika. Bićemo na samom lokalitetu da proverimo značaj ovih iskopina.

Predstava „Ja sam Akiko", suočava nas sa fenomenom usamljenosti kod dece i odrastanjem u porodici sa samo jednim roditeljem - kao jednom ozbiljnom i važnom temom. O tome sa autorima predstave, posle pola 9

Sezona berbe lekovitog bilja traje od proleća do jeseni, najintenzivnija je sada, početkom leta. Imaćemo kratak kurs, kako da se pravilno bere lekovito bilje.

Urednik: Dušica Tasić
Voditelj: Gordana Stijačić