Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je prvi dobitnik nagrade "Vladan Desnica" književnik Dejan Aleksić, čiji je roman "Petlja" po mišljenju pisaca - članova žirija ove novoustanovljene nagrade od strane Narodne biblioteke Srbije, najbolje delo objavljeno u protekloj godini.

 

 

U fokusu Kulturnog dnevnika Svetski dan muzike, koji je u Kolarčevoj zadužbini obeležen koncertom Simfonijskog oreksta i hora RTS i LP dua, u Domu omladine nastupom Big Benda RTS i specijalnim gostom iz Nemačke Nilsom Vogramom, a na Tašmajdanu koncertom Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića.

U emisiji govorimo o šestom izdanju Beogradskog Kontrapunkta koji je ove godine posvećen najpoznatijem srpskom naučniku Nikoli Tesli. Vodimo Vas u Novi Sad u Kulturni centar Vojvodine "Miloš Crnjanski" gde je u okviru programa "Umetnik u fokusu" gost bio književnik Enes Halilović. Predstavljamo Vam novi dvobroj časopisa Gradac koji je posvećen jednom od najznačajnijih savremenih stvaralaca Akademiku Ljubomiru Simoviću.

Saznaćete šta su 250 galerija iz celog sveta predstavili na nedavno održanom vodećem svetskom sajmu savremene umetnosti "Art Bazel" u Bazelu.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Sanja Redžić
Montažer Damjan Paunković