Čitaj mi!

Planetarijum - Nomadska Srbija

Nomadski kamperski karavan serijala Planetarijum, ove subote u drugoj epizodi, iz Sremskih Karlovaca nastavlja svoj put avanture i kulture po Srbiji...

Na ruti ove epizode je Srem, u kojem na nekadašnjem rimskom limesu, u podu vinarije otkrivamo jedan od ukupno pet originalnih turskih hamama u srednjoj Evropi. 

Otkrićemo koje tajne kriju slovačka, a koje srpska soba u kući narodnog heroja Janka Čelika u Staroj Pazovi ali i gde na ovim prostorima "živi" i šta ume - originalna belgijska čokolada.

Ekipa serijala Planetarijum se zadržala i u dvorištu najstarije kuće u Sremu, odakle će sa nama podeliti priču o gazda Aksentiju koji je, pre više od jednog veka prokockao čak 60 svinja u Zagrebu...

"Očekuje vas mnogo zanimljivog i do sada manje poznatog o ovom delu Srbije. Nismo zaobišli ni poslednju srpsku srednjevekovnoj prestonicu u Kupinovu, gde smo zanoćili sa duhovima naših predaka..." poručuje tim serijala "Planetarijum - Nomadska Srbija" i poziva vas da i ove subote u 12.55 na RTS 1 ispratite još jednu zanimljivu epizodu ovog nesvakidašnjeg programa.