Čitaj mi!

Lov na znanje!

"Gusarska posada plovi, po okeanu znanje lovi" i u našem šestom specijalu. Kakva je sve znanja ulovila u protekloj sezoni, pogledajte u subotu, 11. juna, u 12.10, na Prvom programu RTS-a.

Koje je veličine najmanja gitara na svetu? Kakve veze ima češalj sa beloglavim supovima? Čemu služe pruge zebrama? Ko je glavni u vučjem čoporu? I koliko očiju imaju iguane? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja otkrijte u našem novom specijalu!

Zato nas gledajte u subotu, 11. juna 2022. godine u 12.10 na Prvom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Miodrag Kolarić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner tona Srđan Filipović i mnogi drugi.

Let, let do sledeće subote u 12 i 10!

 

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]