Čitaj mi!

Plavoptičaste pitalice!

Gospodin Dž je možda po nekad dosadan, ali je i majstor da postavi dobru pitalicu i razmrda nam moždane vijuge. Koje je sve pitalice postavljao u protekloj sezoni, podsetimo se u subotu, 4. juna, u 12.09, na Prvom programu RTS-a.

"Da vas pitam, da vas pitam... šta povezuje kravu i školu?" Baš tako zvuči naš Gospodin Dž. I onda se Osman, Borka i Gospođa Ž malo nadmeću, malo nerviraju, nekada pogode, nekada ne, ali im uvek bude veoma zabavno! Da biste se pripremili za naš peti specijal, evo nekih od pitalica o kojima možete da razmišljate unapred: šta povezuje kravatu i vetar, telefon i lift, kozu i put? Pitanja možda zvuče čudno, kao što je i naš Gospodin Dž po malo čudan, ali odgovori su tu i čekaju da ih otkrijete!

Zato nas gledajte u subotu 4. juna 2022. godine u 12.09 na Prvom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Miodrag Kolarić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner tona Srđan Filipović i mnogi drugi.

Let, let do sledeće subote u 12 i 9!

 

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]