Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Povodom svoje nove velike monografije o stvaralaštvu književnika Radovana Belog Markovića "Anđeli i strašila: Tipovi fantastike u prozi Radovana Belog Markovića" gost Kulturnog dnevnika je Slađana Ilić.

 

U fokusu Kulturnog dnevnika je izložba "Nikola Dobrović - Pod zastavom modernih pokreta" koja je otvorena u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, kao cenrali program obeležavanja 125 godina od rođenja prvog gradskog arhitekte Beograda i mitske figure naših arhitekata, akademika Nikole Dobrovića. Maj mesec Simfonijskog orekstra RTS u znaku je muzike za violu. Na večerašnjem koncertu u Kolarčevoj zadužbini ansambl je nastupio sa violistom Sašom Mirkovićem. Povodom 60 godina od objavljivanja prve knjige Danila Kiša u Maloj sali Kolarčeve zadužbine organizovan je ciklus tribina "Pogled sa Kišove mansarde" predavača prof. dr Aleksandra Jerkova. Posle 36 godina, kultni film "Top Gan" dobio je svoj nastavak "Top Gan: Maverik". U emisiji govorimo o ovom filmskom fenomenu iz osamdesetih. Pripremili smo vam i priču o teatralnoj izložbi u Paviji, kojom je čuveni modni dizajner Valentino Garavani proslavio 90 rođendan.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Marko Šotra
Montažer Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]