Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost je profesor Jerko Denegri povodom početka obeležavanja 100 godina od rođenja Miodraga Protića, likovnog umetnika i prvog direktora Muzeja savremene umetnosti.

 

Hor i Simfonijski orkestar RTS-a pod dirigentskom palicom Kirila Stankova u Kolarčevoj zadužbini izvode dela Bramsa, Dvoržaka i Baha. Solista je flautista Dejan Gavrić.

Predstavljamo najznačajnije filmove koji se prikazuju u okviru Međunarodnog takmičarskog programa ovogodišnjeg jubilarnog 15. festivala Beldocs.

Izdvajamo dve izložbe, u Ruskom domu "Sjaj ruskih slikara", deo Zbirke Vladimira Pešića i u Galeriji "Singidunum" nova dela Zorana Krulja.

Predstavljamo "Heike monogatari", jedno od najvažnijih dela klasične japanske književnosti, koju nazivaju "japanskom Ilijadom". Objavljeno je najzad i u našoj zemlji, u prevodu Mateje Matića.

Vodimo vas i u Seul, U Nacionalni muzej u kome su izložena remek dela koja su bila deo zbirke milijardera, osnivača kompanije Sumsung, Li Kun Hea, koji je preminuo pre dve godine.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Miloš Ačanski

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]