Čitaj mi!

Verovanja i običaji

Premijera igračke predstave "Sokolova pesma" u izvođenju Ansambla narodnih igara i pesama Srbije Kolo zakazana je za 10. maj u Ateljeu 212. Umetnici igrom, pesmom i muzikom preispituju rituale, verovanja, običaje, narodnu književnost i folklor. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je Vladimir Dekić, direktor Ansambla Kolo.

 

Kulturni dnevnik predstavlja reditelja Omara el Zohairija, gosta 15. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf, čiji je filmski rad publika upoznala pre sedam godina, a koji se na Mećavnik ove godine vratio sa nagradom kanskog festivala za film "Perje".

Izveštavamo i sa drugih festivala - u Novom Sadu je počeo festival Molijerovi dani, u Beogradskom dramskom "Naši dani".

Vodimo vas na pesničko veče u Biblioteci grada Beograda. Otkrivamo atmosferu sa brodvejske premijere Šekspirovog Makbeta.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnenik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]