Čitaj mi!

Uskršnja epizoda

Koje su boje uskršnja jaja u Austriji, a kako Uskrs proslavljaju Argentinci? Šta povezuje pticu i gnezdo? Šta je to čuvarkuća i kako da napravite pečurku od jaja? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u novoj epizodi "Plave ptice", u subotu, 23. aprila u 12.05, na Prvom programu Televizije Srbije.

Pred nama je veliki praznik, Uskrs! Zato su Osman i Borka u poslednjim pripremama i u vrlo prazničnom raspoloženju. Strašno im je lepo! Osim što ne može da se kaže da je nešto "strašno lepo". To će nam objasniti i sama Gospođa Ž, jer pravilno izražavanje je važno, čak i tokom praznika.

Ovoga puta nećemo putovati nigde, a zapravo ćemo putovati svuda. Naš praznični song otkriće vam mnoge zanimljive uskršnje običaje širom sveta. A naša gusarska posada više će govoriti o nekim našim, starim običajima. Tačnije, govoriće ponajviše o čuvarkući, prvom jajetu koje se farba na Veliki petak i koje je uvek crvene boje.

Pošto danima nakon Uskrsa ima mnogo jaja u svačijoj kući, Kuvaričica će nam pokazati šta sve od njih možemo da napravimo. Biće tu i Osmanov novi trik, nova pitalica Gospodin Dž, kao i neki gosti. Dobro, ne baš pravi gosti, ali... videćete već i sami!

Zato nas gledajte u subotu, 23. aprila 2022. godine u 12.05 na Prvom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelji Miodrag Kolarić i Katarina Rogić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić i mnogi drugi.

Let, let do sledeće subote u 12 i 5!

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]