Čitaj mi!

Vreme zla

Trinaesta epizoda: Dušanka moli Boru da ponovo zove Nedića da moli za pomoć da oslobode Nađu.

Bora dolazi u specijalnu policiju da se raspita za nju, ali ne saznaje ništa. Nađu u ćebetu dovode u žensku ćeliju u zatvoru. Zatvorenice se dele na ove što je osuđuju i one koje je opravdavaju (među njima su i njene drugarice iz škole). Odvode ih na streljanje.

Bora odlazi kod Nedića i moli ga za pomoć. Nediću telefonom govore da je Nađa streljana. On to saopštava Bori. Bogdan dolazi na isleđivanje kod Vujkovića. Vujković mu govori da je Nađa streljana, kao i da ga je Milena varala sa Petrom. Bora sluđen luta, nailazi na nemačke vojnike, ne posluša njihovo naređenje da se zaustavi i ubijaju ga.

Bogdanu govore da će ga prebaciti kod Petra. Njih dvojica se suočavaju u zatvoru. Petar ga moli za razgovor, ali Bogdan to odbija. Petar traži da ga razapnu, a Bogdana puštaju iz Gestapoa.

U flešbekovima vidimo Bogdanov boravak u Moskvi, scenu u kojoj Sveta Rakić dolazi kod njega da traži pomoć, ali on ga odbija. Poklanja mu kaput, ali se Rakić nedugo potom ubija. Bogdan sanja sebe u tom kaputu.

Uloge tumače: Nada Šargin, Goran Šušljik, Goran Bogdan, Pavle Čemerikić, Radovan Vujović, Pavle Mensur, Žarko Laušević, Jovana Balašević, Nebojša Dugalić, Isidora Simijonović, Nataša Ninković, Rade Marjanović, Bojan Žirović, Sanja Marković, Miodrag Krivokapić, Jasmina Avramović, Vesna Čipčić, Kalina Kovačević, Irfan Mensur, Radoje Čupić, Vule Marković, Svetozar Cvetković, Danilo Lončarević, Boris Isaković, Sergej Trifunović, Andrej Šepetkovski, Goran Radaković, Vojislav Brajović, Saša Torlaković, Sonja Kolačarić, Danijel Sič, Milan Marić, Duško Radović, Petar Zekavica, Tatjana Venčelovski, Siniša Maksimović, Uroš Jovičić, Draginja Voganjac, Mina Obradović, Nenad Maričić, Slobodan Beštić, Dragana Varagić, Elizabeta Đorevska, Marija Bergam, Miloš Đurović, Jovana Gavrilović, Đorđe Kadijević, Radomir Nikolić...i drugi.

Urednik serije za RTS: Marko Novaković
Autor serije: Goran Šušljik
Reditelj: Ivan Živković
Scenaristkinja: Sanja Savić Milosavljević
Direktori fotografije: Marko Milovanović i Marko Mladenović
Montažeri: Marija Šarac i Dejan Urošević
Scenografkinja: Ivana Lovre
Kostimograf: Boris Čakširan
Kompozitorka: Irina Dečermić
Dizajner zvuka: Vladan Korać
Proizvodnja: "United Media" i "Eye to Eye" 2021. godine