Čitaj mi!

Vreme zla

Četvrta epizoda: Milena i Petar se vraćaju sa Tare u Beograd.

Bogdan se seća afere sa češkom baronicom Evom Martinek dok je bio u emigraciji. Vladimir, u nervnom rastrojstvu nakon razlaza sa Zorom, menja žene koje nalazi na ulici. Dvoumi se da li da ode kod Bogdana u Valjevo, ali ga uvek nešto spreči u tome.

Petar shvata da mu je provaljena veza sa Solunom. Pokušava da angažuje Ivana da obavi taj zadatak. Shvativši da su oko njega nemački agenti, dolazi kod šifrantkinje Rahele.

Vladimir posećuje Milenu i Vukašina, koji mu daje novac. Ivan se svađa sa Verom zbog njene afere sa doktorom koji joj leči majku. Setivši se afere sa mladom Francuskinjom Katrin u Parizu, odluči se da prihvati Petrovu ponudu.

Petar dobija nalog iz Moskve da likvidira Bogdana. Milena primećuje da se s njim nešto događa. On pokušava da prolongira to ubistvo, ali ga stiskaju. Angažuje pomagače da mu nađu nekog ko bi bio pogodan za Bogdanovu likvidacuju. Na sastanak dolazi Miško. Shvativši da je to Borin sin, Petar odustaje od poveravanja tog zadatka Mišku. Nemci stežu obruč oko Jugoslavije i Petar odustaje od poveravanja zadatka Ivanu.

Milena i Petar još jednom odlaze na Taru, sada po snegu.

Uloge tumače: Nada Šargin, Goran Šušljik, Goran Bogdan, Pavle Čemerikić, Radovan Vujović, Pavle Mensur, Žarko Laušević, Jovana Balašević, Nebojša Dugalić, Isidora Simijonović, Nataša Ninković, Rade Marjanović, Bojan Žirović, Sanja Marković, Miodrag Krivokapić, Jasmina Avramović, Vesna Čipčić, Kalina Kovačević, Irfan Mensur, Radoje Čupić, Vule Marković, Svetozar Cvetković, Danilo Lončarević, Boris Isaković, Sergej Trifunović, Andrej Šepetkovski, Goran Radaković, Vojislav Brajović, Saša Torlaković, Sonja Kolačarić, Danijel Sič, Milan Marić, Duško Radović, Petar Zekavica, Tatjana Venčelovski, Siniša Maksimović, Uroš Jovičić, Draginja Voganjac, Mina Obradović, Nenad Maričić, Slobodan Beštić, Dragana Varagić, Elizabeta Đorevska, Marija Bergam, Miloš Đurović, Jovana Gavrilović, Đorđe Kadijević, Radomir Nikolić...i drugi.

Urednik serije za RTS: Marko Novaković
Autor serije: Goran Šušljik
Reditelj: Ivan Živković
Scenaristkinja: Sanja Savić Milosavljević
Direktori fotografije: Marko Milovanović i Marko Mladenović
Montažeri: Marija Šarac i Dejan Urošević
Scenografkinja: Ivana Lovre
Kostimograf: Boris Čakširan
Kompozitorka: Irina Dečermić
Dizajner zvuka: Vladan Korać
Proizvodnja: "United Media" i "Eye to Eye" 2021. godine