Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

U Galeiji Matice srpske 18. februara biće otvorena izložba " Migracije u umetnosti, umetnost migracija", za koju će slike u Evropsku prestonicu kulture Novi Sad doputovati iz velikih nacionalnih i evropskih umetničkih galerija i muzeja.

Dok čekamo ovu veliku postavku, u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti zbog velikog interesovanja produženo je trajanje izložbe "Kolekcija kao ogledalo. Modernizam u delima iz Galerije Matice srpske". Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je direktorka Galerije Matice srpske dr Tijana Palkovljević Bugarski.

U fokusu Kulturnog dnevnika monumentalno delo Paje Jovanovića "Krunisanje cara Dušana", koje je povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije nakon obimnih radova na konzervaciji i restauraciji izloženo u Narodnom muzeju.

Izveštavamo o prvom koraku ka raspisivanju konkursa za obnovu spaljene zgrade biblioteke na Kosančićevom vencu, sastanku predstavnika Narodne biblioteke Srbije i Društva arhitekata Srbije.

U emisji govorimo o autobiografskoj knjizi jedne od vodećih filmskih i pozorišnih glumica Mire Furlan "Voli me više od svega na svijetu".

Bili smo u Domu omladine na koncertu grupe "Eva Braun". Vodimo vas u Berlin, na 72. Filmski festival.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Maja Mandić
Montažer Damjan Paunković