Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

U Ruskom domu u utorak 1. februara biće otvorena izložba Istorijskog arhiva Srbije "Ruska emigracija u Beogradu od 1920-tih do 1950-tih". Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je jedan od autora ove postavke i pratećeg kataloga Prof. dr Aleksej Timofejev.

 

Povodom obeležavanja desete godišnjice od početka registracije srb. domena, Fondacija Registra nacionalnog internet domena Srbije predstavila je još jedno pismo srpske ćirilice posebno dizajnirano za ekranski prikaz, autora Petra Vasilića. O novom dizajnu, o ćirilici u digitalnom svetu i ćirilici kao delu vizuelnog identiteta u Kulturnom dnevniku.

Ovo je godina u kojoj ćemo obeležiti 100 godina od rođenja Borislava Mihajlovića Mihiza. Ekipa Kulturnog dnevnika u Kolarčevoj zadužbini prisustvovala je razgovoru o knjizi "Borislav Mihajlović Mihiz-kritičar i pisac" autora Vladana Bajčete.

U emisji govorimo o koncertu u Skupštini grada jednog od najaktivnijih pijanista u Srbiji, koji ima status izuzetnog klavirskog saradnika, Ukia Ovaskainena. Kao i o izložbi slika Marka Kusmuka, koja je pod nazivom "Stanja mladog umetnika" otvorena u Galeriji "Sanjaj".

Vodimo vas i na Karibe i u London, kroz jedinstvenu izložbu umetnosti u Tejt Britan, koja slavi 70 godina karipsko-britanske umetnosti.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Sanja Redžić
Montažer Damnjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]