Čitaj mi!

Omikron soj i vakcine

U RTS ordinaciji i ove godine nastavljamo sa pričama koje nas uče kako da sačuvamo ili unapredimo zdravlje, ali i sa ispovestima koje mogu da ohrabre. Na početku emisije će svoje iskustvo podeliti mama koja se 14 godina borila za potomstvo i posle 14. vantelesne oplodnje dobila ćerku. Centralna tema biće posvećena omikron soju virusa korona i efikasnosti vakcina na ovaj soj, a na kraju će nutricionista razjasniti koje namirnice mogu da utiču na dobru koncentraciju.

U prvom delu emisije "Moja borba" gošća će biti Sandra Jovanović, predsednica udruženja "Šansa za roditeljstvo". Ona će podeliti svoju neverovatnu priču o uspešnoj borbi za potomstvo. Posle 14 godina borbe uspela joj je tek 14. vantelesna oplodnja. Ona će iskreno govoriti o trenucima sreće, ali i tuge i kako su se ona i suprug svaki put oporavljali posle neuspeha.

"Ordinacija" - Centralna tema emisije biće posvećena novom soju virusa korona, omikron soju, i vakcinama protiv kovida 19 prof. dr Miloš Marković, imunolog sa Instituta za mikrobiologiiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, razjasniće da li su postojeće vakcine dovoljno efikasne protiv omikrona, koje najbolje štite, da li su vakcinisani infektivni i mogu li preneti virus, da li testovi i dalje dobro otkrivaju prisustvo korona virusa i još mnogo toga korisnog.

U dobro poznatoj rubrici "Hrana kao lek" biće reči o namirnicama koje utiču na dobru koncentraciju. Nutricionista Marija Stajić objasniće šta utiče negativno, a šta bi moglo da utiče pozitivno kada se, recimo, uči ili radi.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Nenad Krkelić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Nedeljom u 14 sati na RTS1 publika već sedmu godinu zaredom daje poverenje gostima Marije Popović i njenoj jedinstvenoj emisiji koja je posvećena zdravlju. U svakom izdanju emisije, na zanimljive načine saznajemo kako da ga očuvamo i unapredimo, a o važnim temama govore renomirani lekari, farmaceuti, nutricionisti i drugi dokazani stručnjaci kao i javne ličnosti, koje svojim primerom opominju ili prenose sopstvena iskustva. [ detaljnije ]