Čitaj mi!

Kako do efikasnijih javnih preduzeća

Mogu li se javna preduzeća u Srbiji bolje organizovati, da li je ključ u platnim razredima ili u profesionalnom menadžmentu

Za mnoge je "državni posao" garancija stabilnog zaposlenja sa znatno manje stresa nego u privatnom sektoru, bilo da se radi o zaposlenima ili menadžmentu.

S druge strane, građani očekuju da javna preduzeća budu efikasna ili da se privatizuju ako je to način da ne prave gubitke.

Kako da se u javnom sektoru zaposle najbolji radnici i kako izabrati najbolji menadžment uz sva ograničenja koja u javnom sektoru postoje?

O tome u debati "Reč na reč" u utorak 25. januara raspravljaju:

Alelsandar Šešelj, Srpska radikalna stranka,
Mlađen Malešević, Liga socijaldemokrata Vojvodine,
Igor Mušić, Socijaldemokratska partija Srbije,
Siniša Mali, Srpska napredna stranka.

Moderator debate je Zoran Stanojević.

Reč na reč Reč na reč

Autor:
Zoran Stanojević

Emisija “Reč na reč” prvi put je emitovana 2012. godine, u vreme tadašnjih parlamentarnih izbora. Debate su omogućile političkim predstavnicima (učesnicima) predstavljanje svojih političkih pozicija javnosti, a glasačima da prikupe sve informacije koje su im bile potrebne za formiranje konačnog izbora, ali i da pozovu javne funkcionere na odgovornost. Od tada, ova emisija se nametnula kao pouzdana platforma za razmatranje problema koji su se pokazali kao najvažniji u datim momentima. [ detaljnije ]