Čitaj mi!

Kritičari su izabrali

Otvorena je izložba Apstraktni pejzaž iz tradicionalnog ciklusa Kritičari su izabrali u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda.

 

Knjiga Danila Kiša "Iz prepiske", koju je priredila Mirjana Miočinović u izdanju "Arhipelaga" predstavlja književnu i ličnu zaostavštinu Danila Kiša.

Održan je koncert pijaniste Andreja Korobejnikova sa Beogradskom filharmonijom.

Bečko Narodno pozorište je novu godinu počelo premijerom komedije o carici Sisi. Predstava kombinuje slepstik i melodramu sa grotesknim i tragičnim, u rezultatu pokazujući Sisi kao princezu Dajanu svog vremena.

Biblioteka grada Beograda obeležila 91. rođendan, u studiju Kulturnog dnevnika direktorka Jasmina Ninkov.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Mladen Milošević

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]