Čitaj mi!

Savo protiv Rio Save, lekcije protesta

Skupština Srbije usvojila je izmene zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Time su ispunjeni uslovi organizacije "Kreni promeni", koja je najavila da prekida sa blokadom puteva. Ipak, neke druge organizacije poručuju da u subotu nastavljaju blokadu.

U emisiji pogledajte ko je nakon svega pobednik, a ko gubitnik, da li protesti postaju politički ili ostaju ekološki, šta je lekcija za vlast, a šta za opoziciju.

Deset godina nakon ubistva Moamera el Gadafija, Libija je podeljena na dve vlade, ali i na bezbroj lokalnih milicija koje kontrolišu libijske gradove. U toj atmosferi čekaju se predsednički izbori u zemlji. A kandidaturu je najavio i Gadafijev sin Sejf al Islam. U Oko magazinu pogledajte kakve su šanse da novi Gadafi pobedi u Libiji i kakve su šanse Libije kao zemlje u budućnosti.

Pogledajte i priču o tome kako je treći put poljskom fudbaleru Robertu Levandovskom izmagla titula najboljeg na planeti, šta to ima Mesi, a on nema i da li je Levandovski fudbalski Novak Đoković, neko koga će uvek manje voleti od "fudbalskih Federera i Nadala".