Čitaj mi!

Gost Olivera Balašević

U novom izdanju emisije "Tv lica kao sav normalan svet" gost je Olivera Balašević. Intervju počinje u biblioteci u Vrbasu na promociji knjige "Planeta dvorište" koju je napisala pre dve godine i u kojoj opisuje detinjstvo i odrastanje uz samohranu majku čije prezime Savić je sa ponosom stavila na korice knjige kao znak poštovanja prema svemu što je učinila za nju i njenog brata.

Olivera govori o srećnom detinjstvu koje nije bilo lako, o sportskim medaljama koje je donosila da usreći majku, otvoreno i emotivno govori i o ocu koji nije bio tu za nju, o razlozima zbog kojih ga je jednom pozvala telefonom, kao i o njegovoj reakciji i Đoletovom tešenju.

Razgovor je nastavljen u Novom Sadu u studentskom domu u sobi 212 za koju je vezuju najnežnije uspomene na prve dane ljubavi, na susret na kupalištu i akrobacije u skoku u vodu koje je izvodila da bi je primetio, prisetila se izvirivanja na prozor da vidi kada Đorđe stiže, govorila o sletanju niz hodnik studenjaka opevanom u pesmi.

Put ka domu Balaševića vodio je preko mesta gde će biti podignut muzej u čast velikog kantautora, a dan je završen u kući u ulici Jovana Cvijića gde su nas dočekala njena deca Jelena i Aleksa, kao i njegova verenica Nikolina, dok se Jovana na kratko priključila video pozivom sa snimanja.

Otvoreno, prvi put posle Đoletovog odlaska govorili su o pismu koje im je ostavio o tome šta da rade kada njega ne bude, a uz obilje priča iz njihovog života, bilo je jasno da ta kuća iz pesme "Neki novi klinci" i danas predstavlja najvažnije mesto u životu svih Balaševića u kome se čuvaju uspomene, ali gde nastaju i neke nove knjige, pesme i filmovi.

Autor Tanja Peternek Aleksić

TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]