Čitaj mi!

Vikend je za odmor i tačka!

Šta povezuje san i pirinač? Gde živi ptica fregata? I kakve veze imaju patofne i gramatika? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u novoj epizodi "Plave ptice", u subotu, 4. decembra u 12.41, na Prvom programu Televizije Srbije.

Prvo će Osman propovedati kako je subota dan za odmor i da tako treba i da se ponašamo, ali i da izgledamo. Onda će mu se, od svih ljudi, u tome pridružiti baš Gospođa Ž, što je čudno samo po sebi. A onda će on na sve načine pokušavati da privoli tome i Borku, donoseći joj svu neophodnu opremu za odmor.

U ovome će se prudružiti i Kuvaričica, koja će im pripremiti baš ovčice od pirinča. A svi znamo da se ovčice broje pred spavanje, a spavanje ima veze sa odmorom, a odmor ima veze sa subotom, a... Dobro, možda to neće baš svima pasti na pamet, ali Osmanu svakako hoće.

Da stvar bude čudnija, naša gusarska posada će ovoga puta istraživati sove, čuvene noćne ptice. Slučajnost ili ne? Saznaćete u subotu.

Pošto će se Borka svesrdno truditi da ostane profesionalna i vodi emisiju onako kako dolikuje, uspeće da ubedi Osmana da otputuju u Nauru i otkriju po nešto o ovoj ostrvskoj državici koju godišnje poseti svega 200 ljudi.

Gospodin Dž će imati novu pitalicu, Osman novi trik, a biće tu i neka od vaših pisama. Zato nas gledajte u subotu, 4. decembra 2021. godine u 12.41 na Prvom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Miodrag Kolarić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić i mnogi drugi.

Let, let do sledeće subote u 12 i 5!

 

 

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]