Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

U Muzeju savremene umetnosti u Beogradu danas je održana konferencija "Muzeji savremene umetnosti u proširenom polju", koja je okupila neka od najznačjanijih imena muzejsko-kustoske prakse u Evropi. U radu konferencije učestvovao je i Žan -Max Kolard kustos “Centra Pompidu” iz Francuske, koji je gost Kulturnog dnevnika.

U fokusu Kulturnog dnevnika: premijera filma "Nebesa" Srđana Dragojevića i premijerno izvođenje predstave "Vlast" Branislava Nušića u adaptaciji i režiji Milana Neškovića na sceni Narodnog pozorišta.

U emisiji govorimo o multimedijalnoj izložbi Mihaela Milunovića, koja je otvorena u Galeriji X Vitamin, kao i o prvom Sanskrtsko-srpskom rečniku autora dr Miomira Nikolića.

Beležimo, ciklus "Velikani svetskog filma" u Jugoslovenskoj kinoteci u okviru koga su počeli da se prikazuju filmovi reditelja Emira Kusturice kao i gostovanje brazilske pijanističke zvezde Pabla Rosija.

Vodimo Vas u londonsku Nacionalnu galeriju gde je posle gotovo 20 godina otvorena prva velika izložba nemačkog renesansnog umetnika Alberta Direra.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Reačizator Maja Mandić
Montažer Damjan Paunković