Čitaj mi!

Beogradska hronika

U Beogradskoj hronici danas pogledajte,

Kada se zemlja zatrese nikome nije svejedno, ali tada je kasno misliti o tome kako su zgrade u kojima živimo pravljene i da li su poštovani građevinski propisi. Podsećamo vas na neke od najrazornijih zemljotresa u ovom regionu i sa stručnjakom profesorom Radomirom Folićem razgovoramo o tome koje su građevine sigurne, a koje ne i da li to možemo kao laici da prepoznamo.

Devedesetih godina pojedini investitori su prodavali iste stanove različitim kupcima. Istražujemo kako su rešeni ti sporovi i gde su završili kupci koji se nisu uselili u stanove.

Pitali smo stručnjake kako se određuje referentna vrednost za broj antitela u krvi pojedinaca. Koliko njih štite organizam od zaraze i koji su testovi najpouzdaniji za određivanje broja antitela.

Znate li kolika je kazna ako bacite pokvareni šporet pored kontejnera? Znate li gde se odlaže kabasti otpad, kako se organizuje odnošenje starih frižidera i koliko to košta?

Saznajte kako se sve roditelji bolesne dece snalaze da bi prikupili novac za lečenje dece u inostranstvu.

U goste nam dolaze i glumci Tanja Bošković i Milan Caci Mihailović. Sa njima Ana Manojlović priča o 65 godina Ateljea 212.