Čitaj mi!

Otisci stvaralaca

Sa gostom Kulturnog dnevnika glumcem Ljubomirom Bandovićem razgovaraćemo o novoj humorističkoj seriji "Advokado", u kojoj tumači jednu od glavnih uloga, a koju ćemo gledati od 15. novembra na prvom programu, radnim danima od 20 časova.

Naša ekipa doneće nam izveštaj sa koncerta violončelistkinje Ksenije Janković i violinistkinje Kandide Tompson, sa dirigentom Dejanom Savićem i solistima i Orkestrom Opere i teatra Madlenianum, koji se održava u okviru 53. Bemusa.

Bili smo i u Ustanovi kulture Parobrod, na izložbi "Otisci graditelja", povodom sto godina od rođenja i 15 godina od smrti arhitekte Branka Pešića koja je zbog velikog interesovanja produžena do subote 13. novembra.

U Knjižari "Delfi" Jurica Pavičić, pisac, kolumnista, scenarista i filmski kritičar, predstaviće beogradskoj publici svoj roman "Žena s drugog kata", sa kojim ćemo razgovarati tim povodom.

Francuska će ovog meseca vratiti Beninu 26 umetničkih dela, opljačkanih tokom kolonijalne ere. Donosimo vam priču o ovoj najavi koja je bila jedna od najvažnijih vesti iz kulture u protkloj nedelji.

Vodimo vas i u Pariz na scenu Opere "Komik", gde je premijerno izvedena predstava "Munje", po istoimenom romanu Filipa Ersanta inspirisanom životom Nikole Tesle.

urednik Vladimir Petrović

realizatorka Maja Mandić

montažer Damjan Paunković