Čitaj mi!

Sve o veštačkom kuku

Zdrava misija u RTS ordinaciji se nastavlja. Ove nedelje očekuje vas priča o kukovima, poznati teniser će otkriti zašto je zamenio oba kuka, ortoped će razjasniti kako da prepoznate problem sa kukovima, ali i sve važno operaciji i oporavku. Na kraju ćete saznati koje su sve moguće zamene za kafu.

U prvom delu emisije, "Moja borba", svoju neverovatnu priču o tome kako je zamenio oba kuka podeliće poznati teniser Nenad Zimonjić. On će otvoreno govoriti koliko mu je bilo teško da se bori sa bolovima, kako je podneo operaciju, kako se oporavio i još mnogo toga zanimljivog.

U "Ordinaciji" će sve o veštačkom kuku objasniti prof. dr Zoran Baščarević, ortoped i direktor Instituta za ortopediju "Banjica". On će govoriti o tome na koje bolove u kukovima bi treablo reagovati, može li se izbeći operacija neki terapijama, kada je vreme za hirurgiju, kako se što pre oporaviti i koje su kompilkacije moguće posle zamene kuka veštačkim.

U rubrici "Hrana kao lek" biće reči o zamenama za kafu. Kako pripremiti napitak koji liči na kafu, a zdraviji je objasniće nutricionita i fitoterapeut Verica Todorović.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Nenad Krkelić.

 

 

 

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Nedeljom u 14 sati na RTS1 publika već sedmu godinu zaredom daje poverenje gostima Marije Popović i njenoj jedinstvenoj emisiji koja je posvećena zdravlju. U svakom izdanju emisije, na zanimljive načine saznajemo kako da ga očuvamo i unapredimo, a o važnim temama govore renomirani lekari, farmaceuti, nutricionisti i drugi dokazani stručnjaci kao i javne ličnosti, koje svojim primerom opominju ili prenose sopstvena iskustva. [ detaljnije ]