Čitaj mi!

Zoran Zaev - kako je izgubio miljenik Zapada

Prvi čovek Severne Makedonije podneo je ostavku na sve funkcije

Ispostavilo da ni ulazak u NATO, ni promena imena države, ni otvorena pitanja sa susedima ni pitanje makedonske crkve nisu bili kobni za premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva. Politička klopka bili su lokalni izbori. Nakon poraza u Skoplju i ne samo u Skoplju podneo je ostavku i na mesto predsednika Vlade ali i predsednika stranke. "Uveren sam da sam doneo slobodu i demokratiju i u redu je da građani podrže političare koji imaju hrabrost da preuzmu odgovornost", rekao je sinoć Zoran Zaev. Pogledajte politički portret čoveka u koga je Zapad polagao najveće nade u Severnoj Makedoniji.

Ponos severa Engleske, fudbalski klub Njukasl, prodakt je saudijskom princu Muhamedu bin Salmanu za 300 miliona funti. Tako je Velika Britanija zažmurila na velike afere arapskog princa pre svega na to što se dovodi u vezi sa ubistvom novinara i aktiviste Džamala Kašogija u Istanbulu. Da li je fudbal danas najbolji britanski proizvod i šta sve kupuje Saudijska Arabija u Njukaslu?

 

 

 

Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]