Čitaj mi!

Avantura Srbija

"Avantura Srbija" je humanitarna trka po celoj Srbiji, koja nas na avanturistički način upoznaje sa zaboravljenim i skrivenim mestima naše zemlje, i njenim najlepšim predelima. Emisija je na programu od 30. oktobra, subotom u 15.00, na Prvom programu RTS-a.

Voditelji serijala su poznata TV lica RTS-a Stefan Bendić i Stefan Popović, kojima se pridružuje i sam autor emisije - Dušan Radenković. Njih trojica prate tri ekipe koje se međusobno takmiče: Crvena, Plava i Bela, simbolično u bojama naše zastave, ali sve sa istim i jasnim ciljem, da pomognu onim ljudima kojima je to najpotrebnije!

Ekipe su parovi koji dobijaju zadatke koje treba da obave i zagonetke koje treba da reše. Svaki zadatak koji rešavaju usko je vezan za istoriju, kulturu i običaje kraja Srbije kroz koji prolaze. "Avantura Srbija" kroz takmičenje 3 ekipe upoznaje ili bar podseća na prirodna bogatstva i lepotu zemlje u kojoj živimo.

Kroz 13 epizoda, ekipa serijala preći će celu Srbiju - više od 20.000 kilometara i više od 70 lokacija. Ekipa koja prva stigne na cilj osvaja 200.000 dinara koje donira za lečenje dece iz Srbije. Ipak, pobednici ove trke su svi, jer je redosled njihovog dolaska na cilj manje bitan od suštine same emisije, a ona je, kao što i sam slogan kaže: "Humanost na delu, kroz Srbiju celu!".