Čitaj mi!

Kuhinja moga kraja

Pravi vojvođanski ugođaj

Kao šesta i najstarija takmičarka najnovije sezone kulinarskog šoua "Kuhinja moga kraja" predstaviće se - Stefanija Mažić (69 god) iz Vrbasa. Njen dom je prepoznatljiv još sa ulice po grbu Sokolskog društva, Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca, star više od 100 godina. U tom domu više od 50 godina, Stefanija i njen suprug slave ljubav, uspehe svojih sinova i neguju tradiciju. Stefanija je osnivač i predsednica Udruženja Prve mesne zajednice "Stari Vrbas" koje se pre svega bavi humanitarnim radom i u kome mlađim ženama prenosi svoje krojačko znanje iz iskustvo u izradi ručnih radova.

Ne krije da veliko iskustvo u pripremi tradicionalnih jela i zimnice duguje svekrvi. Svoje drugarice ugostila je pravo vojvođanski i pružila im priliku da osete ukus starih jela. Ali ono po čemu će one najviše pamtiti boravak u starom Vrbasu i Stefaniju je prijateljstvo i veliko životno iskustvo koje je nesebično delila sa njima tokom druženja.

U novoj sezoni najinteresantnijeg kulinarskog rijaliti šou programa - Kuhinja moga kraja, pratićete sedam novih takmičarki, izuzetnih domaćica i uspešnih žena iz raznih krajeva Srbije, koje će kroz putovanje i druženje otkrivati jedna drugoj recepte, interesantne ljude i mesta odakle dolaze. One će sa radošću podržavati jedna drugu u takmičenju za nagradu od 200.000 dinara, koju osvaja domaćica koja je po ocenama svojih saputnica i suparnica spremila najbolji ručak i ostavila najbolji utisak.

Dogodovštine naših sedam domaćica, pratite svake nedelje u emisiji Kuhinja moga kraja od 15h i 30 min, na Prvom programu RTS.