Čitaj mi!

Moja dedovina

Dedovina u Svrljiškim planinama nije na prodaju!

Jedan od najboljih folklornih igrača Srbije pokušaće sa ekipom Moje dedovine da napravi od svoje dedovine (koja je na 300km od Beograda) ambijent za najmlađu generaciju koja je rasla u gradu - sestrinu i svoju decu.

Uz pomoć prijatelja i komšija u selu Mečji Do nadomak Svrljiga rođeni Beograđanin Aleksandar Jovanović će za 4 dana dati sve od sebe da obnovi dedovinu koja mu je ostala od predaka - čuvenih gajdaša.

Serijal Moja dedovina domaćinima pomaže sa 6 prosečnih plata, a zadatak ove epizode je napraviti modernu dedovinu za gradsku decu i to u selu koje jedva da ima put.

Domaćinov otac Gvozden ne dozvoljava da se bacaju stvari iz kuće - posebno regal koji je za njega svetinja, a radnike na mobi je zabavljao pevajući preko ozvučenja starog nekoliko decenija.

Fizički radnici su jedan muzičar, jedan roker i jedan rašljar, koji je na kraju uspeo da nađe i vodu na placu.

Uzbudljiva epizoda prepuna haosa, a u nekim trenucima deluje da ceo projekat ne vodi nikuda.

 

 

 

Moja dedovina Moja dedovina

Autor:
Milan Popović

Pred vama će od zapuštenih i uparloženih seoskih domaćinstava nastajati dedovine sa novim sjajem. Pred kamerama će "od babe nastajati devojka"- gledaćete kako se za 4 dana sa samo 6 prosečnih plata (koje domaćinu donosi ekipa serijala) obnavljaju dedovine širom Srbije. [ detaljnije ]