Čitaj mi!

Film

Šta radiš večeras?

"Šta radiš večeras" je jugoslovenski film snimljen 1988. godine. Film je sastavljen iz tri priče: Amsterdam, Kravata obavezna i Apsolutni sluh. (1988)

Amsterdam

Trojica mladića iz novobeogradskog bloka provode vreme družeći se. Posle završene srednje škole, čekajući odlazak u vojsku, pokušavaju da na brz i lak način dođu do novca. Njihovi snovi o lepšem i boljem životu ruše se (na komičan način), a njihovi snovi će krenuti drugačijim putem.

Kravata obavezna

Trojica mladića rade u skladištu knjiga. Majka jednog od njih radi u restoranu i pokušava tu da zaposli sina. U međuvremenu mladić upoznaje devojku iz susedstva. Veče pre odlaska na posao u restoranu, mladić sa drugovima ide na zabavu na koju im ne daju da uđu jer su bez kravate. Bez pića i provoda odlučuju se na poduhvat. Mladić krade ključ od majke i njih trojica ulaze u zatvoren restoran.

Apsolutni sluh

Dvoje mladih su godinama zajedno i stanuju u istoj zgradi sa roditeljima. On je diplomirani paleontolog bez posla, a ona završava medicinu. U poslednje vreme se retko viđaju jer ona sprema poslednji ispit. Ona mu saopštava da je dobila posao u seoskom domu zdravlja i odlazi. Kako mu se ne javlja dva meseca, kreće da je traži.

Uloge: Dragan Jovanović, Nikola Kojo, Predrag Tomanović, Vesna Stanojević...
Režirali su ga Predrag Velinović, Ivan Markov i Janko Baljak