Čitaj mi!

Najbitniji evropski izbori – ko i kako posle Angele Merkel

Kako je Olaf Šolc postao najveći favorit izbora? S kim bi mogao da pravi Vladu? Šta eventualni ministar spoljnih poslova iz redova Zelenih donosi Evropi a šta Zapadnom Balkanu i Srbiji?

Još tri dana ostalo je do najbitnijeg političkog događaja u Evropi; u ovoj godini nema bitnijih izbora u svetu od saveznih izbora u Nemačkoj. Posle 16 godina Angela Merkel odlazi sa funkcije kancelara, ko će je naslediti i kako? U ovom trenutku mnogo je neopredeljenih birača, mnogo je opcija za sastav nove Vlade? Koja je najverovatnija, koja je isključena?

Kako je Olaf Šolc postao najveći favorit izbora? S kim bi mogao da pravi Vladu? Šta eventualni ministar spoljnih poslova iz redova Zelenih donosi Evropi a šta Zapadnom Balkanu i Srbiji? Da li je prerano otpisivati CDU i da li stranka kancelarke Merkel ipak ima šanse za peti uzastopni mandat?

Gosti:

Miroslav Stojanović, novinar, dugogodišnji dopisnik Politike iz Bona

Bojan Predojević, ekonomista, član UO Foruma Srbija - Nemačka

Petar Ćurčić, istoričar,saradnik Instituta za evropske studije

Autor emisije: Gorislav Papić

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]