Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Na književnu scenu kao pesnik stupio je burnih devedestih godina, a njegova mladalačka poetska energija odmah je bila ovenčana nagradom na Festivalu poezije u Vrbasu. Posle 25 godina pisanja poezije i knjiga za decu, za koje je dobio najvažnije nagrade, objavio je svoj prvi roman "Petlja". Gost Kulturnog dnevnika je književnik Dejan Aleksić.

U fokusu Kulturnog dnevnika su "Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji" u okviru kojih je u Narodnoj biblioteci Srbije održan okrugli sto posvećen 200 godina od rođenja Fjodora Mihajloviča Dostojevskog. Govorimo o Drugoj međunarodnoj konferecniji SmartArt 2021. Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Vodimo vas u Narodni muzej gde je otvorena izložba "Gradovi: izvestan pogled" u okviru koje su predstavljena dela iz muzejskog Kabineta grafike, kao i u Galeriju RTS na postavku slika Milana Tucovića pod nazivom "Autoportret tuđim licem". U Kulturnom dnevniku govorimo i o 57. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić", koji je na sceni leskovačkog Narodnog pozorišta počeo izvođenjem Sofoklove "Antigone" u režiji Nenada Todorovića i u produkciji pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici i Narodnog pozorišta Timočke Krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara, kao i o najnovijem projektu "Konferencija odsutnih" proslavljenog nemačkog rediteljskog kolektiva Rimini protokol, premijerno izvedenom na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u okiviru BITEF-a.

Posle dvogodišnje pauze otvoren je Art Bazel, koji je ponudio veliki broj umetničkih dela čudesnog kvaliteta. Kulturni dnevnik vodi vas na ovaj jedinstven sajam umetnina.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Sanja Redžić
Montažer Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]