Čitaj mi!

Plava krv

Od autora i producenata čuvene krimi drame "Sopranovi", Robin Grin i Mičel Berdžes, došla je i "Plava krv", uzbudljiva serija koja prati porodicu Regan, čiji su članovi generacijama radili i još rade u njujorškoj policiji. (Blue Bloods, 2010).

Glavni lik je ujedno i glavni načelnik policije - Frenk Ragenom, ratni veteran, koji koristi svoje specifične taktike u rešavanju različitih slučajeva. On je već duže vreme udovac. Njegov srednji sin, takođe policajac, izgubio je život na dužnosti, zbog čega je Frenk zaštitnički nastrojen prema starijem sinu i detektivu Deniju, ćerki i zamenici državnog tužioca Erin i najmlađem sinu i novopečenom policajcu, Džejmiju. Frenkov otac, takođe je bio policajac.

Ova policijska porodica se u svakoj epizodi susreće s novim izazovima i slučajevima. Otmice, pljačke i ubistva samo su deo slučajeva s kojima se svakodnevno susreću i koje zahvaljujući svojim veštinama i znanju, uspevaju da reše.

Serija je počela sa emitovanjem 2010. godine na CBS-u i još uvek traje. Hit serija od samog početka emitovanja privukla je veliku pažnju gledalaca i dobila brojne pohvale, kako zbog autentičnih njujorških lokacija, tako i zbog Selekove uloge, koja je nagrađena Emijem.

Uloge: Tom Selak, Doni Volberg, Bridžet Mojnahan, Vil Estes, Len Kario, Endru Teračano...