Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je reditelj Darko Bajić, umetnički direktor 14. LIFFE festivala, koji 16. septembra počinje u Leskovcu.

U Navigator galeriji u toku je izložba Snežane Ristić i Borisa Lukića, koji izlažu odvojene projekte, objedinjene konceptom "nove normalnosti". Pretposlednje veče Festivala orgulja posvećeno je domaćim autorima i njihovom stvaralaštvu za orgulje. Maja Smiljanić Radić predstavila je srpske kompozitore koju su pisali za ovaj, za naše prilike, nesvakidašnji instrument. Predstavom u čast nagrađenih i dodelom nagrada završava se Teatar na raskršću u Nišu. Iako broj zaraženih u Velikoj Britaniji raste, naveliko se najavljuje nova pozorišna sezona na londonskom Vest Endu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]