Čitaj mi!

Romanija - hladna voda sa Knežak izvora

Svako ko je popio gutljaj hladne vode sa Romanije, kako god da se zvao i gde god da ga je put odneo, taj ukus nikada nije zaboravio.

Srećni su oni koji mogu da pevaju o toj vodi, ali i oni koji je danas samo sanjaju, ili se njoj vraćaju, a najsrećniji su oni koji mogu svakog dana da je piju.

Sokolac je jedna od šest opština grada Istočnog Sarajeva u Republici Srpskoj i Bosni i Hrecegovini. Tu se nalazi izvor romanijske filozofije, načina života i te vode koja još nije presušila i skliznula sa nepca u nezaborav. Ovde istorija i spaja i razdvaja.

U ovoj emisiji Oko magazina saznaćete kako se danas živi u Sokocu i njegovim selima. Zašto je, povratničko selo, Šahbegovići danas celo iscrtano muralima i koje su to poruke koje nam šalju. Obišli smo i selo Sokolovići i Knežinu, popiliu smo gutljaj hladne vode i razgovarali smo sa najpoznatijim neženjom sa Ravne Romanije.

Urednik: Gorislav Papić

Autor: Dalibor Žarić

 

 

Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]